onsdag 18 juli 2012

Välkommen

Tanken är att det här ska bli en matblogg. Det finns hundratals riktigt bra matbloggar, och det här är inget försök att få tusentals läsare. Vi, Henke och Nadja, ser det mer som en offentlig receptbok. Kanske en samling att ge till våra barn. Med det sagt, häng gärna med!
Jag har länge gått och drömt om att söka till Sveriges mästerkock i tv4, men med tiden har jag insett att det finns för stora luckor i kunskapsbanken, så att säga. Hur styckar man en hel kyckling? Hur skiljer man på en rare- och mediumbiff? Hur kokar man ett ägg? Mitt matintresse är stort och genuint, men ganska färskt. Det finns så fruktansvärt mycket, relativt grundläggande, saker att lära sig. Mycket av det som kommer upp här kommer helt enkelt vara klassiker som man bara ska kunna laga. En och annan anekdot kan säkert smyga sig in här och där också.
Är det en mustig boeuf bourguignon eller någon form av risotto är det antagligen Henke som håller i sleven. Är det någon fräsch sallad med quinoa eller något med rökt lax i är det säkert Nadja som har lagat. Hur som helst är det jag som skriver och Nadja som fotar, det är tanken i alla fall.
Namnet Wrap it in bacon är mer en referens till Jim Gaffigan än en etikett på den mat vi tycker om. Å andra sidan, vem gillar inte bacon?
Nåväl, nu kör vi! Som sagt, häng gärna med.
/Henke

1 kommentar: